EL TEOREMA DEL MICO

 

Quina és l’autèntica nacionalitat de Banksy? Per què Rosalía vol una casa amb vistes a la muntanya de Montserrat? Poden, les institucions públiques, ser l’escenari per atrapar el narcotraficant més buscat del món? Quin és el veritable secret de l’èxit dels Minyons de Terrassa? Què estem disposats a fer per revertir l’envelliment de la població?

 

Aquests són alguns dels interrogants que ens planteja El Teorema del Mico, la nova sèrie de fals documental que estrenarà TV3/Canal 33. Aquest gènere, gens usual, situa a l’espectador fora de la seves convencions, ampliant els seus horitzons de pensament. La sèrie de televisió vol traspassar els límits morals socialment acceptats per fer-nos reflexionar sobre els valors establerts. El Teorema del Mico és un experiment sociològic.

 

A la vegada, vivim en una societat constantment bombardejada per la informació, no tota vertadera, i encara disposem de poques eines per discernir el que és veritat del que és fake news. Si ens podem creure el que ens mostra aquest documental de ficció què podem arribar a “acceptar” com a cert? 

 

La sèrie de docu-ficció està rodada en alguns dels llocs més emblemàtics de Catalunya, com el Gran Teatre del Liceu, el Palau Güell, el monestir de Montserrat o l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. A més posa en valor grans figures de la cultura catalana com els castellers; cares visibles del panorama mediàtic; i actors/actrius i cantants de l’escena catalana. El programa pretén, també, donar veu i atraure el públic més jove de casa nostra.

 

El rigor periodístic i el misteri són els ingredients per aquest producte de televisió que ens farà qüestionar-ho tot. 

 

Una producció de Televisió de Catalunya, produïda per la La Kaseta Ideas Factory, amb la col·laboració de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC).

Troba’l a: