DIBUXANT EL FUTUR

Aquest curt documental ens apropa a l’experiència de tres joves migrats que van arribar a Catalunya sense la seva família sent menors, i que actualment, ja majors d’edat, han aconseguit construir una vida pròpia i integrar-se a la societat catalana.

En Hamady va sortir del Senegal amb 12 anys, ara resideix a Reus i treballa de cocteler. El seu somni és que la seva mare i la seva germana puguin venir a viure aquí a Catalunya. En Lamin és de Gàmbia i treballa en una empresa de llauneria i electricitat, la seva aspiració és ser autònom i crear la seva pròpia empresa. Finalment, en Mamadou va deixar Mali amb 14 anys i ara viu a Girona. El seu objectiu és estudiar disseny de moda.

‘Dibuixant el futur’ és un retrat de diferents realitats que explora les emocions i pensaments dels seus protagonistes, així com la realitat social en la qual viuen. Ells ens parlen de temes com la identitat, la idea de ‘llar’, el racisme, però sobretot de les victòries del dia a dia i de les oportunitats que els han portat a desenvolupar el seu projecte vital. Mostrem personatges actius que formen part i aporten al teixit social, trencant estereotips i generant empatia. Aquest és un relat des de la quotidianitat, des de la generositat d’uns protagonistes que ens obren la porta a conèixer les seves vides.

Malgrat que el viatge implica grans renúncies, aquest és un relat en positiu sobre somnis que de mica en mica es compleixen fent que el camí valgui la pena.

Una coproducció d’Unicef i La Kaseta Ideas Factory.

Troba’l a: