HOTEL PALESTINA

 

Catalunya Ràdio estrena el podcast “Hotel Palestina” produït per la Kaseta, on s’expliquen les vivències personals dels reporters que han treballat en zones en conflicte. Aquesta primera temporada, compta amb la participació de Manel Alías, Mònica Bernabé, Raül Gallego, Cristina Solías, Marc Marginedas, Rosa Maria Calaf, Santi Palacios, Cristina Mas, Plàcid Garcia-Planas i Alba Sotorra.

“Hotel Palestina” és el primer podcast en català sobre reporterisme que es pot escoltar al web i l’app de Catalunya Ràdio i a les plataformes Spotify, Ivoox i Apple podcast. La primera temporada, que ja està disponible, està formada per 10 episodis de 40 minuts de durada.

Presentat per David Fontseca i Marc Comas el podcast s’apropa, a través d’una conversa molt personal, a les experiències que cada reporter ha viscut durant la seva carrera. Com es prepara una cobertura, com s’avaluen els riscos, com es gestionen les pors i els traumes en un ofici tan perillós com aquest, com es compagina amb la vida familiar, són algunes de les qüestions que es plantegen en aquest podcast.

Aquest podcast és nòmada, itinerant, sense estudi de ràdio permanent i són els protagonistes els que trien l’espai on mantenir la conversa. D’aquesta manera la primera temporada s’ha gravat a un “xiringuito” de la Barceloneta, al Monestir de Montserrat, a un McDonald’s o al vaixell Astral d’Open Arms.

Cada guerra i cada conflicte té el seu hotel, que actua de camp base, de refugi, de lloc de trobada, de reunió i de distensió dels reporters i reporteres. A partir d’aquest concepte el podcast busca aquest ambient i aquest entorn on els protagonistes podem mantenir una conversa distesa, intimista i pausada sobre la seva trajectòria, sobre l’ofici i sobre els conflictes del món actual.

L’Hotel Palestina de Bagdad era també un hotel de guerra on s’allotjaven els reporters que cobrien la guerra de l’Iraq. Ara fa 20 anys el càmera de Telecinco José Couso va perdre la vida en aquest hotel per l’impacte d’un projectil que un tanc americà va disparar. Aquest podcast és també un homenatge als periodistes que han perdut la vida desenvolupant la seva feina.

CARTELL WEB HOTEL PALESTINA

Emissions:

Spotify_Logo_800x600
logo ivoox 800x600