LÍBAN RETRAT DE L’EMPODERAMENT

Líban, retrat de l’empoderament, relata a través de les adolescents: Ola, Maram, Afra i Wissal com el criquet i l’educació que els ofereix la ONG Alsama Project, al camp de Xatila a Beirut, estan obrint un nou camí vital, feminista i empoderat amb una dimensió extraordinària, gràcies a l’educació que els ha ofert la Kadria, una professora que va patir el matrimoni forçat quan tenia 15 anys i que està canviant el rumb de moltes criatures d’un dels llocs més pobres del món.

La Rima és una de les altres protagonistes que ha creat el projecte Wing woman, que a través de cosidores voluntàries, fabriquen peces d’higiene íntima femenina com compreses i bolquers per abastir a les dones que no tenen capacitat de comprar aquests productes imprescindibles.

La Samira, una voluntària que en assentaments de refugiades a la Vall de la Bekaa, ofereix classes de francès, matemàtiques i àrab als nens i nenes que no tenen accés a l’educació.

Conscienciar les dones i les noies sobre la problemàtica dels matrimonis forçats i prematurs és una de les eines que ha trobat la Lina, una jove refugiada siriana, que a través d’ACNUR treballa per empoderar les dones de les desenes d’assentaments informals de la regió més pobra del Líban, Trípoli.

Les protagonistes de Líban, retrat de l’empoderament, són hereves de massa guerres, filles de totes les diàspores, víctimes de societats misògines, supervivents a les constants inflacions, avesades a la incertesa permanent i al caos constant. Aquest és el retrat de petites històries, però transcendents: dones que amb el seu aleteig provoquen l’huracà d’un empoderament incipient però inevitablement irreversible, enmig de la situació sempre convulsa de l’Orient Mitjà.

Una producció de Televisió de Catalunya i produïda per La Kaseta Ideas Factory.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 11.45.28

Troba’l a: