Moçambic és un dels països que més ha patit els impactes de la crisi climàtica, amb fenòmens meteorològics extrems com tres ciclons en tres anys i molta sequera, dues cares d’una mateixa moneda que destrueix mitjans de vida i afecta greument la salut de la població. Aquests desastres tenen un impacte molt important en dones i nenes. L’agricultura és el sector que ocupa el 90% de les dones en edat activa i el sector més afectat per aquests impactes, fet que incrementa la seva vulnerabilitat i dependència dels homes (marits i propietaris de les terres).
L’ACCD fa molts anys que treballa a Moçambic per transformar les causes de les desigualtats i millorar les condicions de vida de la població, especialment de les dones així com contribuir al seu apoderament com a subjectes protagonistes del canvi. Algunes de les aliances clau en aquest país per aquest tema són les entitats: Enginyeria sense Fronteres-Unió de Camperols de Moçambic, Fons de dones, UPC-Universitat Inhambane, entre altres.
El documental mostra els efectes de la crisi climàtica, amb exemples de ciclons i sequeres, i fer evident com afecta de forma desproporcionada a Moçambic i la seva població, amb impacte específic de gènere per les dones i les nenes. També, es mostra la capacitat de lluita i resiliència de les comunitats, i especialment de les dones, i la voluntat/capacitat de contribuir a idear i posar en pràctica solucions locals a problemes globals que ens afecten a tots i totes com és l’emergència climàtica.
Una producció de 3Cat i produïda per La Kaseta Ideas Factory, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Coperació al Desenvolupament (ACCD).