MINVANT

Maira, una pagesa de cinquanta anys, es baralla amb la seva veterinària. Han estat a punt de sacrificar la seva egua malalta però la Maira se n’ha desdit. No ho veu clar. Els fogots i la calor l’assetgen: travessa una menopausa callada, solitària, tensa. Mentre intenta revifar la terra erma de la sequera, posposa la decisió que ha de prendre: sacrificar l’euga malalta que ja no menja ni camina bé.

Els dies són una successió de suor i maldormir, i la veterinària la pressiona. La Maira no es veu capaç de prendre la decisió, com tampoc es veu capaç de llançar les compreses que encara ronden per l’armari, tot i que ja fa temps que no apareix la menstruació. Mentre s’acarnissa talant un arbre mort, el seu malestar va en augment. Però la confrontació amb la seva veïna, una dona jove i mare de dues nenes, la durà a acceptar i abraçar la nova etapa que s’obre pas davant seu. La maduresa.

Així doncs, la serenitat s’obre pas en un mar de dubtes i la Maira pot, finalment, prendre una decisió. Acceptar la menopausa significa també per a ella acceptar la malaltia de la bèstia i el pas cap a una nova realitat que s’imposa. A fora, la calor s’intensifica.

Una producció de La Kaseta Ideas Factory i la distribució de Freak Independent Film Agency.

Amb la col·laboració de Setió càmera i RecLab.