BOUNCING BACK

WORLD POLITICS AFTER THE PANDEMIC

 

La pandèmia del coronavirus ha alterat les dinàmiques geopolítiques, econòmiques, de seguretat i de cooperació internacionals. La rivalitat entre els Estats Units i la Xina augmenta, les cadenes de valor globals i els intercanvis comercials han patit un xoc sistèmic, les desigualtats es reforcen i l’autoritarisme, el malestar social i els conflictes internacionals persisteixen com fractures fonamentals de l’ordre internacional. 

 

A la vegada, una sèrie de dinàmiques com la mobilització de recursos per a la vacuna, l’articulació de grups de recerca transnacionals, les connexions des de la perifèria globals o la consolidació de la centralitat d’Àsia ens forcen a repensar l’ordre global des de l’òptica de les noves oportunitats generades. 

 

Quin ordre internacional es consolidarà al món post-Covid-19? Serà més conflictiu? Es derivaran noves oportunitats per a la cooperació internacional? A quines àrees es podran constituir dinàmiques de suma positiva? És la Covid-10 precursora de futures crisis derivades del canvi climàtic? Quins efectes tindrà la pandèmia sobre les dinàmiques de polarització i el populisme a escala global?

 

Una producció de CIDOB i La Kaseta Ideas Factory.

Poster_BOSN_BOUNCING_BACK

Troba’l a: